Με οδηγό την τεχνολογία και τους ανθρώπους μας!

Η Cardlink ιδρύθηκε το 2004 από την Alpha Bank και την Eurobank με στόχο την δημιουργία ενός κοινού δικτύου τερματικών POS που θα βοηθούσε στην ανάπτυξη των ηλεκτρονικών συναλλαγών στην Ελλάδα. Το έργο της ενοποίησης των δικτύων ξεκίνησε το 2011 και ολοκληρώθηκε το 2014 εγκαθιστώντας πάνω από 80.000 Cardlink POS.

 

Κατά την διάρκεια υλοποίησης του έργου αυτού, η Cardlink απέδειξε ότι θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα για το περιβάλλον αποδοχής πληρωμών στην Ελλάδα. Έτσι τον Ιανουάριο του 2015, η  Alpha Bank και η Eurobank αποφάσισαν την πώληση της Cardlink στον Όμιλο Quest και την Edgepay Holdings. Δεδομένου ότι η Ελλάδα ήταν πολύ πίσω από άλλες ευρωπαϊκές χώρες στην υιοθέτηση ηλεκτρονικών συναλλαγών, η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί μια πραγματικά ανεξάρτητη οντότητα που θα μπορούσε να βοηθήσει τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις να κινηθούν ταχύτερα προς τη σύγκλιση με άλλες αγορές. Η μεταβίβαση της κυριότητας της Cardlink στις αρχές του 2015 σηματοδοτεί την αρχή της περιόδου αυτής. Από εκείνη τη στιγμή, ο ρυθμός επιταχύνθηκε. Η επιβολή του ελέγχου των κεφαλαίων  (capital controls) στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015 που μείωσε την πρόσβαση των καταναλωτών σε μετρητά μαζί με νομοθετικά μέτρα για την παροχή κινήτρων για τη χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών και την υποχρεωτική εγκατάσταση των τερματικών POS, το 2017, σε όλα σχεδόν τα εμπορικά καταστήματα και κατηγορίες επιχειρήσεων οδήγησε σε εκρηκτική ανάπτυξη στη ζήτηση για τις υπηρεσίες της Cardlink.

 

Την περίοδο 2016-2018 πραγματοποιήσαμε σημαντικές επενδύσεις τόσο σε εξοπλισμό POS  όσο και σε τεχνολογικές υποδομές προκειμένου να ανταποκριθούμε στην ζήτηση και στις ανάγκες της αγοράς. Σήμερα, καθώς ολοκληρώνεται το 2018, λειτουργούμε το μεγαλύτερο δίκτυο αποδοχής συναλλαγών με κάρτες στην Ελλάδα και είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε την αγορά και τις επιχειρήσεις με νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

 

Η βιομηχανία πληρωμών αλλάζει ταχύτατα κυρίως λόγω εξελίξεων που ωθούνται από την τεχνολογία. Το smart phone γίνεται ένα ισχυρό συναλλακτικό εργαλείο που θολώνει τις γραμμές των φυσικών, των εικονικών (virtual) και των κινητών (mobile) εμπορικών χώρων. Η αναζήτηση, επιλογή, αγορά και πληρωμή για αγαθά και υπηρεσίες δεν είναι πλέον ξεχωριστές διαδικασίες. Γίνονται μέρος μίας ενοποιημένης πελατειακής εμπειρίας δημιουργώντας σημαντικές προκλήσεις και ευκαιρίες για όλους τους εμπλεκόμενους.  Οι επιχειρήσεις πρέπει να προσαρμοστούν στο μεταβαλλόμενο αυτό τοπίο και στους μεταβαλλόμενους καταναλωτές. Προκειμένου να προσελκύσουν και να διατηρήσουν τους πελάτες τους, πρέπει να προσαρμόσουν και να παρέχουν στους καταναλωτές καλύτερα προϊόντα/υπηρεσίες/εμπειρίες σε πολλαπλά κανάλια (φυσικά, εικονικά και κινητά).

 

Η επόμενη μέρα για εμάς έχει ως βασικό στόχο να στραφούμε προς τις επιχειρήσεις και να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία και την υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση για να δώσουμε πραγματικές λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων και να γίνουμε η πρώτη τους επιλογή σε προϊόντα και υπηρεσίες, για να προσελκύσουν και να διατηρήσουν τους πελάτες τους.

 

Η τεχνολογία από μόνη της δεν φτάνει για να κάνει την διαφορά. Για το ταξίδι αυτό θα στηριχθούμε στους ανθρώπους μας και στην κουλτούρα μας. Κάνουμε σημαντικές προσπάθειες για να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε ένα εργασιακό περιβάλλον το οποίο ενθαρρύνει την καινοτομία, την πρωτοβουλία και την συνεργασία ώστε να κάνουμε την διαφορά και να υλοποιήσουμε το όραμά μας που είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη, την αφοσίωση και τον θαυμασμό των εργαζομένων και των πελατών μας.

 

Γνωρίζετε ότι:

 • Έχουμε το μεγαλύτερο δίκτυο πληρωμών στην Ελλάδα με πάνω από 270.000 POS
 • Η Ecommerce πλατφόρμα μας υποστηρίζει πάνω από 8.500 επιχειρήσεις
 • Επεξεργαζόμαστε πάνω από 300.000.000 συναλλαγές το χρόνο έχοντας πετύχει επιπλέον 112 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο, ρεκόρ συναλλαγών στην Ελληνική αγορά.
 • Το 2017 εξυπηρετήσαμε πάνω από 1.000.000 κλήσεις επιχειρήσεων για τη χρήση των POS
 • Διαθέτουμε το πιο σύγχρονο, σταθερό και αξιόπιστο σύστημα διαχείρισης και παρακολούθησης συναλλαγών με τελευταίας τεχνολογίας υποδομές που μπορούν να ανταπεξέλθουν ακόμη και στις πιο αναπάντεχες αυξομειώσεις. Επιπλέον λειτουργεί ταυτόχρονα και συμβουλευτικά προς τα υπόλοιπα δίκτυα προκειμένου να επιτευχθεί ισορροπία στην διεξαγωγή των συναλλαγών ακόμη και σε περιόδους αιχμής
 • Στα πλαίσια ανταπόκρισης των αιτημάτων του νόμου υποχρεωτικότητας των POS, η εταιρία μας εξυπηρετούσε καθημερινά πάνω από 1.000 αιτήματα για διάθεση POS
 • Διαχειριζόμαστε ένα ιδιαίτερα σύνθετο και πολύπλοκο σχήμα συνεργασιών, αφού πελάτες και προμηθευτές μας είναι ταυτόχρονα και ανταγωνιστές μας
 • Είμαστε η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που υλοποίησε μία νέας τεχνολογίας πλατφόρμα Tokenization, μία καινοτομία στην αγορά των πληρωμών με στόχο να δώσουμε προστιθέμενη αξία και ασφάλεια στους πελάτες μας, στις συναλλαγές χωρίς κάρτα
 • Τα τελευταία 3 χρόνια έχουμε προχωρήσει σε 65 προσλήψεις
 • Στην ιστοσελίδα της εταιρίας μας θα βρείτε τον Κώδικα της Cardlink, το βιβλίο που αποτυπώνει τις αρχές, τις αξίες και την κουλτούρα που θέλουμε να έχουμε με στόχο να είμαστε η πρωτοπόρος Ελληνική fintech εταιρία
 • Η εταιρία μας επενδύει συνεχώς στην εκπαίδευση των ανθρώπων της έχοντας το 2017 πάνω από 1200 ώρες εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

 

Οι παράγοντες της διαχρονικής επιτυχίας

 1. Η εμπειρία και το πάθος των εργαζομένων μας
 2. Η κουλτούρα και οι αξίες με βάση τις οποίες λειτουργεί η εταιρία μας
 3. Η επικέντρωση στους πελάτες μας για την ικανοποίηση των αναγκών τους
 4. Ο σεβασμός και η αγάπη για τους πελάτες μας
 5. Οι επενδύσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες που δίνουν αξία στους πελάτες μας
 6. Η εμπιστοσύνη των πελατών μας
 7. Η προσήλωση στην ασφάλεια των συναλλαγών
 8. Η υιοθέτηση εξελιγμένων τεχνολογιών
 9. Η συνέπεια στις υποσχέσεις μας
 10. Η εμπειρία μας στην αγορά των πληρωμών

 

Διαχρονική Εξέλιξη

 • 2004: Ιδρύεται η Cardlink από την Alpha Bank και την Eurobank
 • 2011: Έναρξη της ενοποίησης των δικτύων POS της Alpha Bank και της Eurobank
 • 2014: Ολοκλήρωση της ενοποίησης των δικτύων με 80.000 Cardlink POS
 • 2015: Εξαγορά της Cardlink από τον Όμιλο Quest και την Edgepay Holdings
 • 2016: 100.000 Cardlink POS στην αγορά
 • 2017: 200.000 Cardlink POS στην αγορά
 • 2018: Νέα εποχή με νέα στρατηγική και νέα προϊόντα και υπηρεσίες που απευθύνονται στις επιχειρήσεις