Σελφ σέρβις Analytics;

Ναι, μπορείς μόνος σου να αναλύσεις τις πληροφορίες της επιχείρησής σου.

Data ή μήπως Big Data; 

Ο κόσμος των data είναι πια παρελθόν. Καλώς ήρθατε στον κόσμο των Big Data! Έτσι είναι και πια δεν αλλάζει. Κάθε μέρα, κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο όλο και πιο πολλά data δημιουργούνται, όλο και πιο δύσκολο γίνεται να τα βρεις, να τα ταξινομήσεις, να τα καταλάβεις και πάνω απ’ όλα να τα αξιοποιήσεις.

Η ανάγκη που προκύπτει από την καθημερινότητα των επιχειρήσεων είναι τα απλά, γρήγορα, με μια ματιά αποτελέσματα που οδηγούν σε έξυπνες αποφάσεις. Ήδη όλες οι εταιρείες που ηγούνται του κλάδου τους χρησιμοποιούν τις πληροφορίες που παίρνουν για την αγορά και τους πελάτες τους και τις μετατρέπουν στο μεγαλύτερο ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα.

“Σύμφωνα με έρευνα της Gartner, μέχρι το 2022, το 90% των επιχειρήσεων ρητά δηλώνουν ότι η πληροφορία αποτελεί καίριο περιουσιακό τους στοιχείο και ο τρόπος που τη χρησιμοποιούν δημιουργεί απαραίτητη και ουσιώδη υπεραξία.”

Πολλοί πιστεύουν ότι μια αναβάθμιση στα πληροφοριακά συστήματα της επιχείρησης είναι η λύση. Ή ίσως να προσλάβουν έναν ειδικό. Ή μάλλον καλύτερα να μην ασχοληθούν γιατί τα analytics είναι για τους άλλους, είναι για τους «μεγάλους», είναι για τους ειδικούς, είναι για αυτούς που έχουν τον τρόπο να έρθουν αντιμέτωποι με το μέγεθος και την πληθώρα των δεδομένων. Και μπορεί να γίνει ακόμα πιο πολύπλοκο. Γιατί, τι να τα κάνεις τα analytics αν δεν μπορείς στ’ αλήθεια να τα διαβάσεις, να ανταποκριθείς σε αυτά που σου λένε και να πάρεις αποφάσεις σε πραγματικό χρόνο;

Πώς αυτό που αναρωτιέσαι γίνεται πληροφορία έτοιμη να την αξιοποιήσεις… σε μια στιγμή!

Φαντάσου έναν κόσμο που όλοι θα μπορούν να αναλύσουν τα δεδομένα τους, χωρίς να είναι …«γκουρού των data». Χωρίς δύσκολους και ακαταλαβίστικους όρους, data scientists, αλγορίθμους, artificial intelligence, κώδικες και τηλέφωνα στον… DBA (Database administrator)!

Το Cardlink Pulse κάνει αυτόν τον κόσμο πραγματικότητα! Δημιουργήθηκε για να σε βοηθήσει να γίνεις εύκολα “επιστήμονας” στα analytics, να ανταποκρίνεσαι γρήγορα και να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις για την ανάπτυξη της επιχείρησης σου. Έχει σχεδιαστεί για κάθε επαγγελματία ανεξαρτήτως μεγέθους, τζίρου, κλάδου δραστηριοποίησης ή αριθμού καταστημάτων. Γνώρισε το και μην ξεχνάς: η μεγάλη σημασία των Big Data δεν είναι το πόσα δεδομένα είναι διαθέσιμα, αλλά τι μπορεί να κάνει κάποιος με αυτά.

Συμπέρασμα…

Δε θα έπρεπε να χρειάζεσαι πτυχία και εξειδίκευση στην επιστήμη των data για να μπορείς να διαβάσεις τα analytics και να πάρεις αποφάσεις. Ο data hero κρύβεται μέσα σου και ήρθε η ώρα να τον απελευθερώσεις!