fbpx
Ρωτήστε μας
Πίσω

Ο κλάδος του retail παίρνει δύναμη μέσω του Cardlink pulse

Ναι, όλες οι επιχειρήσεις έχουν Big Data. Όμως, η μεγάλη σημασία των Big Data δεν είναι το πόσα δεδομένα είναι διαθέσιμα, αλλά τι μπορεί να κάνει κάποιος με αυτά.
Στον χώρο του retail, πώς μπορεί άραγε ένας επιχειρηματίας να ξεδιπλώσει την ιστορία πίσω από τη δραστηριότητα της επιχείρησής του και να καταλάβει πώς οι αριθμοί επηρεάζουν τις πωλήσεις και τα έσοδά του; Να μετατρέψει δηλαδή τα analytics στο μεγαλύτερο ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα; Επιλέξαμε τον ιδιοκτήτη ενός καταστήματος ένδυσης για να σας παρουσιάσουμε πώς πήρε έξυπνες και στρατηγικής σημασίας αποφάσεις χρησιμοποιώντας το Cardlink pulse.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας γνώριζε ήδη ότι τα προϊόντα του είναι πιο ακριβά από άλλα καταστήματα του κλάδου και μέσω της εφαρμογής επιβεβαίωσε ότι το κατάστημά του έχει υψηλό μέσο ποσό απόδειξης. Ωστόσο δε φανταζόταν ότι η διαφορά είναι τόσο μεγάλη από τον ανταγωνισμό (στην περιοχή του). Αποφάσισε να κάνει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προσφορές κατά τη διάρκεια του χρόνου, καθώς και να συμπεριλάβει στο κατάστημά του πιο οικονομικές επιλογές για τους πελάτες του.

Το ίδιο κατάστημα μελετώντας στο Cardlink pulse πώς κατανέμονται οι πληρωμές με κάρτα κατά τη διάρκεια της μέρας, διαπίστωσε ότι 12:00-14:00 έχει περισσότερες πληρωμές απ’ ότι 19:00-21:00, παρόλο που το απόγευμα το κατάστημα έχει περισσότερο κόσμο. Επιπλέον, ο επιχειρηματίας διαπίστωσε ότι ο τζίρος του τις πρωινές ώρες ήταν περίπου ίσος με αυτόν του απογεύματος. Ξεκίνησε να παρατηρεί τους πελάτες του και κατάλαβε ότι τις πρωινές ώρες ψώνιζε κόσμος μεγαλύτερος σε ηλικία και πιο ισχυρός οικονομικά και διαμόρφωσε ανάλογα την στρατηγική στις πωλήσεις του.

Κάτι πολύ σημαντικό που μπορούσε να παρατηρεί με εβδομαδιαία συχνότητα ήταν οι πωλήσεις του καταστήματός του σε σχέση με τις πωλήσεις του κλάδου του. Ακολουθεί ένα παράδειγμα, που παρατηρήθηκε ότι μια συγκεκριμένη περίοδο οι άλλες επιχειρήσεις του κλάδου στην περιοχή αύξησαν τον τζίρο τους, ενώ εκείνος όχι. Το έψαξε και βρήκε ότι εφάρμοσαν εκπτώσεις στα προϊόντα τους.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο εδώ.

Σας φάνηκε ενδιαφέρον;

Αν έχετε επιχείρηση και θέλετε να μπορείτε να βλέπετε δεδομένα εξειδικευμένα για τον κλάδο σας, τους πελάτες σας, αλλά και ποια είναι η θέση της δικής σας επιχείρησης σε σχέση με τις άλλες επιχειρήσεις του κλάδου, το Cardlink pulse είναι εδώ για να σας βοηθήσει να βλέπετε όλα αυτά τα στοιχεία* σε πραγματικό χρόνο και να παίρνετε τις σωστές αποφάσεις.

Τώρα μπορείτε να το δοκιμάσετε δωρεάν και να δείτε αν ταιριάζει στη δική σας επιχείρηση!

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ!

*Το Cardlink pulse συγκεντρώνει ανώνυμα στοιχεία που αφορούν εκατομμύρια συναλλαγές που πραγματοποιούνται καθημερινά με κάρτα μέσω του δικτύου της Cardlink, τα επεξεργάζεται και τα παρουσιάζει με απλό και εύκολο τρόπο, εξειδικευμένα για την κάθε επιχείρηση.

Το newsletter μας

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι!

  • Σημαντικές πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Νέα, έρευνες και insights απο όλους τους κλάδους
  • Ειδικές προσφορές και εκπτώσεις