fbpx
Ρωτήστε μας
Πίσω

Πάσχα 2023: Ιδέες και tips για να ξεχωρίσει η επιχείρησή σας το φετινό Πάσχα

Το Πάσχα είναι προ των πυλών, με την αγοραστική κίνηση να αυξάνεται όσο πλησιάζει η ώρα για το πασχαλινό τραπέζι και το «καλάθι των νονών», αλλά και τις πρώτες μεγάλες αποδράσεις της φετινής τουριστικής σεζόν. Η ανοιξιάτικη διάθεση των καταναλωτών ενισχύεται ακόμα περισσότερο όσο πλησιάζει το τσούγκρισμα των αυγών χωρίς τους περιορισμούς της πανδημίας, με τα σχέδια για την περίοδο των διακοπών να αφήνουν στην άκρη, έστω προσωρινά, τις ανησυχίες από τη διαρκή αύξηση των τιμών και την ενεργειακή κρίση.

Είναι η στιγμή που οι επιχειρήσεις προετοιμάζονται με τη σειρά τους για την αυξημένη κίνηση της πασχαλινής περιόδου, εξασφαλίζοντας την καλύτερη εμπειρία για τους πελάτες τους και ξεχωρίζοντας σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερων απαιτήσεων, αλλά και περισσότερων ευκαιριών. Είναι γνωστό ότι δεν αρκεί πλέον για μια επιχείρηση το να προσφέρει απλά καλύτερες τιμές για να προσελκύσει περισσότερους πελάτες.

Στην Cardlink, φροντίζοντας πάντα για τις ανάγκες των συνεργατών μας, ετοιμάσαμε μερικές απλές συμβουλές που εφαρμόζονται εύκολα για να προετοιμάσετε σωστά την επιχείρησή σας για την πασχαλινή περίοδο!

#1 Φροντίστε το POS σας

Σε μια αγορά όπως την Ελλάδα που οι καταναλωτές χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο την κάρτα για τις αγορές τους (έως 60% της ιδιωτικής κατανάλωσης εκτιμά το Υπουργείο Οικονομικών για το 2023), θα πρέπει να έχετε επιβεβαιώσει ότι το Cardlink POS της επιχείρησής σας είναι αναβαθμισμένο, ώστε να λειτουργεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του ενόψει του Πάσχα. Για όλες τις αναβαθμίσεις φροντίζουμε εμείς, εσείς απλώς εξασφαλίστε ότι το POS σας παραμένει ενεργοποιημένο, φορτισμένο και συνδεδεμένο σε WiFi ή Ethernet κατά τις νυχτερινές ώρες, ώστε να κατεβάσει το καινούργιο διαθέσιμο λογισμικό.

Σκεφτείτε επίσης μήπως χρειάζεστε ένα επιπλέον POS, όπως για παράδειγμα ένα ασύρματο ή ένα mini που θα σας λύσει τα χέρια και θα διευκολύνει τις συναλλαγές. Αν διαθέτετε παλιάς τεχνολογίας POS σίγουρα είναι μια ευκαιρία να αναβαθμίσετε την επιχείρησή σας με ένα σύγχρονο Cardlink Android POS, ώστε να διενεργείτε συναλλαγές με ακόμα υψηλότερη ταχύτητα, μέγιστη ασφάλεια και με κάθε τρόπο πληρωμής που επιλέγουν οι πελάτες σας, είτε πρόκειται για εισαγωγή κάρτας είτε ανέπαφα είτε με το κινητό, wallet ή smartwatch τους.

#2 Δημιουργήστε μια ανοιξιάτικη διάθεση

Μικρές κινήσεις που θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά, αυτή είναι η συμβουλή μας! Για τους νονούς που άφησαν τα ψώνια τελευταία στιγμή, για όσους οργανώνουν το πασχαλινό τραπέζι και για εκείνους που ετοιμάζουν ταξίδι, μια σας κίνηση είναι αρκετή για να τους φτιάξει τη μέρα. Εξυπηρετήστε τους με χαμόγελο, στολίστε το κατάστημά σας με πασχαλινή διακόσμηση, προσφέρετε ένα δώρο, όπως λαμπάδα ή σοκολατένια αυγά , στείλτε τους μια πασχαλινή κάρτα και μια όμορφη ευχή. Απλά. Εύκολα. Και κερδίσατε μια θέση στην καρδιά τους!

#3 Πουλήστε online ακόμα και χωρίς e-shop

Το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζει σταθερά την ανοδική του πορεία και είναι βέβαιο ότι πολλοί καταναλωτές θα επιλέξουν να κάνουν τις πασχαλινές τους αγορές online. Αν έχετε e-shop, πραγματοποιήστε τους απαραίτητους performance και security ελέγχους και τυχόν αναβαθμίσεις, ώστε να είναι βέβαιο ότι θα ανταπεξέλθει στην αυξημένη επισκεψιμότητα και οι πελάτες σας θα έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Μπορείτε να δημιουργήσετε, επίσης, μια ξεχωριστή κατηγορία με προϊόντα και προσφορές για την πασχαλινή περίοδο, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη ευκολία στους υποψήφιους πελάτες σας.

Aν δεν διαθέτετε ήδη e-shop, προλαβαίνετε να το δημιουργήσετε μόνοι σας, εύκολα και γρήγορα, μέσω του Cardlink e-grow. Σε λίγα μόνο, απλά βήματα, μπορείτε να αποκτήσετε τη δική σας παρουσία στις διαδικτυακές αγορές με website, blog και e-shop, «όλα σε ένα».

Κι αν θέλετε απλώς να κάνετε online πωλήσεις ακόμα και χωρίς e-shop, κι αυτό γίνεται, μέσω των Payment links της Cardllink. Πώς; Οι πελάτες κάνουν την παραγγελία τους μέσω τηλεφώνου ή social media και εσείς λαμβάνετε την πληρωμή μέσω ενός ειδικού link που τους αποστέλλεται σε e-mail, messenger ή SMS. Η πιο απλή και γρήγορη μέθοδος πληρωμής, που δίνει λύση σε πολλές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα αν θέλετε να λάβετε προκαταβολή για κράτηση δωματίου σε ξενοδοχείο, ενοικίαση αυτοκινήτου κτλ.

Extra tip! Τη χρονιά που πέρασε, η ΕΥ Future Consumer Index κατέγραψε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα των καταναλωτών όταν ψωνίζουν διαδικτυακά είναι με διαφορά το υψηλό κόστος των μεταφορικών (42% των συμμετεχόντων στην έρευνα). Προσφέρετε δωρεάν αποστολή για τις πασχαλινές αγορές των πελατών σας, αποδεικνύοντας ότι αφουγκράζεστε την αγορά και τις ανάγκες των πελατών σας.

#4 Οργανώστε μια προωθητική ενέργεια

Μέσα στο αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον όσο πλησιάζουμε στις ημέρες του Πάσχα, είναι μια καλή ευκαιρία να ξεχωρίσετε υλοποιώντας μια ελκυστική προωθητική ενέργεια που θα εκφράζει την μοναδική φιλοσοφία της επιχείρησής σας. Διαγωνισμοί, εκπτώσεις και δωρεάν παροχές είναι εξαιρετικοί τρόποι για να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες. Για τη μεγαλύτερη διάδοση της προωθητικής σας ενέργειας, χρησιμοποιήστε τα social media, όπου οι χρήστες συνηθίζουν να αναζητούν τέτοιες προτάσεις, και μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε πασχαλινά θέματα.

Το Cardlink POS σας ανάμεσα στις αμέτρητες δυνατότητές του, έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει και προωθητικές ενέργειες, προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες, όπως για παράδειγμα να κερδίζουν έκπτωση πελάτες σας μέσω «τυχερών αποδείξεων». Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε την καλύτερη λύση που θα απογειώσει τις πωλήσεις σας!

#5 Συμβουλευτείτε τα δεδομένα

Η επιχείρησή σας έχει δεδομένα, όποιο κι αν είναι το μέγεθός της ή ο κλάδος στον οποίο ανήκει. Μάλιστα αυτά τα δεδομένα είναι διαθέσιμα δωρεάν στην ψηφιακή πλατφόρμα Cardlink apollo, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να κάνετε μία ανασκόπηση με χρήσιμα insights, reports και αναλυτικές πληροφορίες των συναλλαγών σας από προηγούμενες χρονιές.

Τι πιο χρήσιμο από το να ακούσετε τους ίδιους τους πελάτες σας και τις ανάγκες τους, πηγαίνοντας ένα βήμα πίσω για να δείτε πώς συμπεριφέρθηκαν την αντίστοιχη περίοδο τις προηγούμενες χρονιές, ώστε να σχεδιάσετε ανάλογα την προετοιμασία σας για το φετινό Πάσχα. Μην ξεχάσετε να συνυπολογίσετε στις εκτιμήσεις σας την ύπαρξη των περιορισμών Covid-19 τα προηγούμενα 3 χρόνια.

Ελπίζουμε τα tips μας να σας ήταν χρήσιμα! Η Cardlink παραμένει δίπλα σας με την έμπειρη και εξειδικευμένη ομάδα της σε κάθε στιγμή της σημαντικής περιόδου που ακολουθεί για την επιχείρησή σας, με σταθερό μας στόχο να συμβάλουμε στην επιτυχία σας και αυτό το Πάσχα.

Το newsletter μας

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι!

  • Σημαντικές πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Νέα, έρευνες και insights απο όλους τους κλάδους
  • Ειδικές προσφορές και εκπτώσεις