Σεπτέμβριος 2018

Το “Taste of Athens” είναι η πρώτη αθηναϊκή διοργάνωση του σημαντικότερου διεθνούς γαστρονομικού φεστιβάλ, που έχει παρουσία σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο, μεταξύ των οποίων το Λονδίνο, το Μιλάνο και το Ντουμπάι, εδώ και 10 χρόνια. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 10 από τα πιο καταξιωμένα ελληνικά εστιατόρια σερβίροντας τις δημιουργίες τους, το καθένα σε δικό του περίπτερο. Το ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού ήταν μεγάλο και οι λάτρεις του ποιοτικού φαγητού συνέρρευσαν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος κατά το τετραήμερο 29/9 – 2/10, για να απολαύσουν ξεχωριστές γευστικές δημιουργίες από τους καλύτερους σεφ της χώρας.

Εκτός από το κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός του 2018, τo “Taste of Athens” αποτέλεσε σταθμό στην χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών. Ήταν πλήρης η απουσία μετρητών: το σύνολο των πληρωμών του φεστιβάλ ήταν cashless. Οι επισκέπτες έκαναν όλες τις πληρωμές τους προς τα εστιατόρια με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες και όλες οι πληρωμές πέρασαν από τα Cardlink POS τα οποία ήταν εγκατεστημένα σε κάθε πάγκο εστιατορίου. Ήταν πλήρης και η απουσία χαρτιού στους πάγκους καθώς τα εστιατόρια έπαιρναν τις παραγγελίες με τη χρήση της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας Cardlink maitre. Ο maitre της Cardlink είναι μια cloud εφαρμογή ασύρματης παραγγελιοληψίας για καφέ, μπαρ και εστιατόρια και η Cardlink επέλεξε το κορυφαίο αυτό φεστιβάλ για την πρώτη παρουσίασή της.

Η υπηρεσία Cardlink maitre λειτουργεί σε tablet (iOS ή Android) και είναι πλήρως διασυνδεδεμένη με το Cardlink POS. Αυτό εξασφαλίζει ταχύτητα και μία ενοποιημένη εμπειρία στους χρήστες, αλλά και οι επιχειρήσεις ωφελούνται, αφού λαμβάνουν, για πρώτη φορά, όλες τις υπηρεσίες (διαχείριση παραγγελιών, πληρωμές) από μία μόνο εταιρεία και έχουν πλήρη έλεγχο, ενοποιημένο real time reporting και υποστήριξη.

Η Cardlink ανέλαβε τη χορηγία του συνόλου της τεχνικής υποδομής για τα 10 εστιατόρια και για όλους τους εκθέτες του φεστιβάλ με 21 POS Ethernet GPRS POS, υπολογιστές, tablets και με την εφαρμογή Cardlink maitre. Oι έμπειροι τεχνικοί της Cardlink ανταποκρίθηκαν πλήρως σε εξαιρετικά σφικτά χρονοδιαγράμματα και έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης καθ’ όλη την διάρκεια του τετραημέρου. Το αποτέλεσμα ήταν ότι οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες (διαχείριση παραγγελιών και πληρωμές) λειτούργησαν χωρίς προβλήματα, παρά τη μεγάλη προσέλευση κοινού.  Το γεγονός αυτό εξασφάλισε στην Cardlink τα συγχαρητήρια των διοργανωτών αλλά κυρίως των επιχειρήσεων που έκαναν χρήση των POS και της εφαρμογής Cardlink maitre κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Η υπηρεσία Cardlink maitre είναι μια από τις πολλές νέες υπηρεσίες και λύσεις, που έχουμε ξεκινήσει να προσφέρουμε, καθώς υλοποιούμε με συνέπεια την αποστολή μας που είναι να καινοτομούμε διαρκώς, ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία επιχειρήσεων και καταναλωτών.