fbpx
Ρωτήστε μας

Oδηγίες διασύνδεσης POS

Αndroid POS

Σύντομος οδηγός ECR & ERP για Τεχνικούς 

Ιngenico ICT220 Eνσύρματο
Συχνές ερωτήσεις
Ποια είναι η ημερομηνία της υποχρεωτικής διασύνδεσης POS με τα ταμειακά συστήματα με λογισμικό ERP;

Σύμφωνα με την απόφαση Α1155/2023, η προθεσμία διασύνδεσης POS με τα ταμειακά συστήματα με λογισμικό ERP ήταν η 31/5/2024 ή η 30/6/2024 (με δήλωση ραντεβού με τεχνικό που θα γίνει έως την 31/5/2024).

Δόθηκε παράταση και η διαδικασία διασύνδεσης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 30/9/2024.

Για επιχειρήσεις που είχαν ήδη προβεί σε διασύνδεση των POS που διαθέτουν με ERP συστήματα πριν από τις 12/2/2024, η καταληκτική ημερομηνία είναι η 31/10/2024. Έως τότε, θα πρέπει να έχουν αναβαθμίσει τη διασύνδεσή τους με τα νέα πρωτόκολλα ώστε να καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις της απόφασης 1155/2023 της ΑΑΔΕ.

Πώς μπορώ να ενημερωθώ αν είναι τεχνικά εφικτή η διασύνδεση του POS μου με το ταμείο ή ταμειακό σύστημα της επιχείρησής μου;

Μπορείτε να ενημερωθείτε στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ https://www.aade.gr/syndyasmoi-tameiakon-mihanon-pos

Ποια είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι εταιρίες που υποστηρίζουν τα ταμειακά συστήματα με Εμπορικό/Λογιστικό πρόγραμμα διαχείρισης ERP για τη διασύνδεση βάσει της Α.1155/2023;

Για τη διασύνδεση των Cardlink POS με τα ταμειακά συστήματα με πρόγραμμα διαχείρισης ERP θα πρέπει αρχικά να επιλεχθεί ο τρόπος διασύνδεσης βάσει του τύπου POS που διαθέτει η επιχείρηση.

Η Cardlink διαθέτει διαφορετικούς τύπους POS τα οποία εντάσσονται στις κατηγορίες που ακολουθούν βάσει του λογισμικού τους και της δυνατότητας διασύνδεσής τους με τα προγράμματα διαχείρισης ERP στο πλαίσιο των αποφάσεων της ΑΑΔΕ.

Οι κατηγορίες είναι:

  1. Android POS (περιλαμβάνει τα PAX τερματικά π.χ. A920, A920Pro, A80).
  2. Verifone POS (περιλαμβάνει μόνο τα ενσύρματα τερματικά τύπου VX520 και όχι τα GPRS VX675 που χρήζουν αντικατάστασης).
  3. Ingenico POS (περιλαμβάνει μόνο τα ενσύρματα τερματικά τύπου ICT220 και όχι τα GPRS IWL220 που χρήζουν αντικατάστασης).

Για κάθε έναν από τους προαναφερόμενους τύπους POS, υπάρχουν τα πρωτόκολλα που ακολουθούν για τη διασύνδεσή τους:

  • Τα Android και τα Verifone POS συνδέονται:
    • είτε με τη Σύγχρονη διασύνδεση (TCP Socket-based) – ECR2EFT DLL
    • είτε με την Ασύγχρονη διασύνδεση (json based), – ECR2EFT WEB
  • Τα Ingenico, συνδέονται με την Ασύγχρονη διασύνδεση (json based) EFTPOS-WebECR

Τα μοντέλα των Cardlink POS που μπορούν να διασυνδεθούν με ταμειακά συστήματα βρίσκονται εδώ.

Οι εταιρίες που διαθέτουν προγράμματα διαχείρισης ERP μπορούν να ενημερωθούν για την Πολιτική Δοκιμών ERP-POS της Cardlink και να βρουν τις τεχνικές προδιαγραφές διασύνδεσης στο εξειδικευμένο Portal μας.

Επίσης, μπορούν να πραγματοποιούν δοκιμές στις υλοποιήσεις τους μέσω του προσομοιωτή POS (Virtual POS) που διαθέτει η Cardlink.

Τέλος, με την απόφαση της ΑΑΔΕ #1074/2024 αν η επιχείρηση δεν χρησιμοποιεί Πάροχο ΥΠΑΗΕΣ αλλά χρησιμοποιεί κάποιου είδους φορολογικό μηχανισμό ή/και ταμειακή μηχανή που τα έχει συνδέσει με ERP ή κάποιου είδους υπολογιστικό σύστημα, τότε παρέχεται η δυνατότητα να παρακάμψει το ERP/υπολογιστή και να συνδέσει το POS απευθείας πάνω στο ταμείο ή τον φορολογικό μηχανισμό, χρησιμοποιώντας το Πρωτόκολλο που προβλέπει η Α.1098/2022 της ΑΑΔΕ. Στην περίπτωση αυτή, τα Cardlink POS είναι ήδη έτοιμα για τη διασύνδεση και το ERP/Υπολογιστικό σύστημα δεν χρειάζεται να μεσολαβήσει για τη διασύνδεση.

Είμαι προμηθευτής Εμπορικών/Λογιστικών Προγραμμάτων Διαχείρισης ERP. Πώς μπορώ να δοκιμάσω την υλοποίηση για τη διασύνδεση του προγράμματος ERP που διαθέτω με τα Cardlink POS;

Η Cardlink διαθέτει έναν πλήρη προσομοιωτή POS (Virtual POS) των τερματικών Verifone και Android για τις δοκιμές που σχετίζονται με τη διασύνδεση των POS με τα Εμπορικά/Λογιστικά Προγράμματα Διαχείρισης (ERP) βάσει της Α.1155/2023.

Οι εταιρίες που παρέχουν Εμπορικά/Λογιστικά Προγράμματα Διαχείρισης (ERP) και επιθυμούν να πραγματοποιήσουν δοκιμές στους προαναφερόμενους τύπους τερματικών, μπορούν να εγγραφούν στο Virtual POS συμπληρώνοντας τη φόρμα εδώ.

Στη συνέχεια, αποστέλλονται οι κωδικοί πρόσβασης για την είσοδο στο περιβάλλον του Virtual POS στο email που δηλώθηκε στη φόρμα εγγραφής.

Πολιτική Δοκιμών ERP-POS της Cardlink

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Δίνεται μόνο μία πρόσβαση ανά εταιρία για να είναι εφικτή η παρακολούθηση της προόδου της υλοποίησης από κάθε εταιρία.
  • Αν μια εταιρία με πρόγραμμα ERP έχει περισσότερα από ένα προϊόντα για διασύνδεση με POS βάσει της Α.1155/2023, θα πρέπει να υποβάλλεται νέο αίτημα εγγραφής με νέα διεύθυνση email.
  • Οι δοκιμές πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω του Virtual POS και δεν γίνεται αποστολή φυσικών τερματικών για αυτόν τον σκοπό.
Μετά την αναβάθμιση του λογισμικού του POS ποιες θα είναι οι αλλαγές που θα διαπιστώσω;

Μετά την αναβάθμιση του λογισμικού του POS, οι πωλήσεις μέσω κάρτας θα ξεκινούν υποχρεωτικά από το ταμειακό σύστημα και αυτό με τη σειρά του θα προωθεί αυτόματα τα στοιχεία της συναλλαγής στο EFT/POS για τη λήψη της απαραίτητης έγκρισης. Δεν θα είναι εφικτή η πληκτρολόγηση ποσού στο POS. Το POS θα ολοκληρώνει την συναλλαγή και θα επιστρέφει στο ταμείο το αποτέλεσμα της.

Τα Cardlink POS υποστηρίζουν τη διασύνδεση με το ταμειακό σύστημα των επιχειρήσεων;

Το λογισμικό των Cardlink POS θα είναι έτοιμο εντός των προθεσμιών που προβλέπει η νομοθεσία. Όλοι οι πελάτες μας θα ενημερωθούν εγκαίρως για κάθε εξέλιξη.
Σε περίπτωση που διαθέτετε POS παλαιάς τεχνολογίας και επιθυμείτε να το εκσυγχρονίσετε με Cardlink Android POS μπορείτε να δείτε τις αναβαθμισμένες τους δυνατότητες εδώ και να το παραγγείλετε άμεσα. Μπορείτε να επωφεληθείτε από τα vouchers του προγράμματος Greece 2.0.

Θέλω επικοινωνία

    Το newsletter μας

    Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι!

    • Σημαντικές πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας
    • Χρήσιμες συμβουλές
    • Νέα, έρευνες και insights απο όλους τους κλάδους
    • Ειδικές προσφορές και εκπτώσεις