fbpx
Ρωτήστε μας
Πίσω

Η FoodΒag εμπιστεύτηκε την e-commerce λύση της Cardlink στο κίνημα ενάντια στη σπατάλη φαγητού

Η Πρόκληση

Η FoodBag, με σκοπό τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, φέρνει στην Ελλάδα το παγκόσμιο κίνημα κατά του “Foodwaste” και έμπρακτα συνδέει τους καταναλωτές με τις επιχειρήσεις ώστε αμφότεροι να ευαισθητοποιηθούν και να αναλάβουν δράση. Χάρη στην καινοτομία που φέρνει στην ελληνική αγορά, η FoodBag συμβάλλει στη μείωση του όγκου των χώρων υγειονομικής ταφής και των εκπομπών μεθανίου, και ως εκ τούτου, στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Μέσω της εφαρμογής της, τόσο οι καταναλωτές όσο και οι επιχειρήσεις ενθαρρύνονται να λάβουν μέρος στο κίνημα κατά της σπατάλης τροφίμων και να κάνουν τη διαφορά. Οι μεν καταναλωτές – Foodbaggers, αγοράζοντας φαγώσιμα προϊόντα με σημαντικές εκπτώσεις τα οποία θα απορρίπτονταν επειδή απλά δεν πρόλαβαν να πωληθούν εντός του ωραρίου λειτουργίας του καταστήματος, οι δε επιχειρήσεις – Foodheroes πουλώντας τα πλεονάζοντα τρόφιμα σε χαμηλές τιμές αντί να τα πετάξουν.

Η FoodBag χρειαζόταν μια αξιόπιστη λύση διαχείρισης πληρωμών που θα απλοποιήσει τη διαδικασία των καθημερινών συναλλαγών στην εφαρμογή της και θα προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στους πελάτες της. Η βασική ανάγκη αφορούσε ένα αποτελεσματικό σύστημα πληρωμών που θα εξασφάλιζε όχι μόνο την απλότητα και την ταχύτητα αλλά και την ασφάλεια στη διενέργεια των συναλλαγών. Αυτό που ήταν όμως επίσης σημαντικό, ήταν η λύση να μπορεί να υλοποιηθεί εντός ενός σύντομου χρονικού διαστήματος, ώστε να κυκλοφορήσει η εφαρμογή σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και να μπορεί να συνδεθεί γρήγορα με τις πολλές και συνεχώς αυξανόμενες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Το εύχρηστο UI στο τελευταίο βήμα της πληρωμής ήταν μια ακόμα προτεραιότητα της FoodBag, προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι καταναλωτές να κάνουν αγορές μέσω της εφαρμογής και να εξασφαλιστεί μια απρόσκοπτη εμπειρία για κάθε χρήστη.

Με αυτούς τους στόχους κατά νου, η FoodBag αναζήτησε έναν αξιόπιστο συνεργάτη για το κόμματι των πληρωμών. Με την Cardlink, μέλος της Worldline, μοιράζονται το κοινό όραμα για έναν πιο βιώσιμο κόσμο. Έτσι, γεννήθηκε μια νέα συνεργασία με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον, τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις και την εθνική οικονομία.

 

Η Λύση

 

Το Cardlink checkout προσέφερε στην FoodBag την απάντηση στις προκλήσεις της. Η e-commerce λύση της Cardlink κατέστησε δυνατές τις πληρωμές με ένα κλικ με τη χρήση της υπηρεσίας Tokenization, επιτρέποντας στους Foodbaggers να αποθηκεύσουν την κάρτα τους στο ασφαλές περιβάλλον του Cardlink e-Commerce και να ολοκληρώνουν την αγορά τους γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια, χωρίς να διακινούνται τα πραγματικά δεδομένα της κάρτας τους. Σκοπός του tokenization στις ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι η προστασία από παραβιάσεις δεδομένων και η αύξηση της ασφάλειας στην επεξεργασία δεδομένων των καρτών πληρωμής. Παράλληλα προσέφερε τη δυνατότητα εύκολης ακύρωσης παραγγελιών και την έκδοση επιστροφής χρημάτων (μερικής ή ολικής), διασφαλίζοντας μία απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη, end-to-end.

Για να διευκολύνει την ομαλή τεχνική ενσωμάτωση, η Cardlink παρείχε ένα εύχρηστο Sandbox που έδωσε τη δυνατότητα στους developers της εφαρμογής να κάνουν δοκιμές και να ολοκληρώσουν την τεχνική διασύνδεση του mobile app με το Cardlink checkout χρησιμοποιώντας μια απλή διαδικασία τριών βημάτων.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η FoodBag χρησιμοποιεί δωρεάν και το Cardlink apollo, την πλατφόρμα που προσφέρει live παρακολούθηση, καθώς και αναλυτικά reports, χρήσιμα γραφήματα και στατιστικά στοιχεία συναλλαγών.

Ως νέος πελάτης της Cardlink, η FoodBag επέλεξε επίσης να επωφεληθεί από το Cardlink one, την υπηρεσία αποδοχής πληρωμών που παρέχεται σε συνεργασία με την Worldline Greece. Το Cardlink one είναι ο απλούστερος τρόπος αποδοχής πληρωμών και αξιοποίησης μιας ολοκληρωμένης σχέσης που προσφέρει γρήγορο self-service on boarding, αποδοχή πληρωμών με ασφάλεια σε οποιονδήποτε λογαριασμό και 24ωρη εξυπηρέτηση από την ομάδα ειδικών της Cardlink.

 

Η Υλοποίηση

 

Η εφαρμογή της λύσης e-commerce της Cardlink για την FoodBag πραγματοποιήθηκε γρήγορα και αποτελεσματικά. Η λύση αποδείχθηκε αξιόπιστη και ασφαλής, ικανοποιώντας όλες τις ανάγκες που είχε περιγράψει η FoodBag. Η εξειδικευμένη ομάδα της Cardlink συνεργάστηκε στενά με τον πελάτη για να διασφαλίσει την ομαλή ενσωμάτωση της λύσης, εξασφαλίζοντας μια απρόσκοπτη εμπειρία για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Στην Cardlink παραμένουμε προσηλωμένοι στη δέσμευσή μας να εργαζόμαστε για τους πελάτες μας με στόχο την παροχή λύσεων που καλύπτουν ουσιαστικά τις ανάγκες τους. Στεκόμαστε σταθερά, στο πλευρό των επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως κλάδου, για να απαντήσουμε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στο κομμάτι των πληρωμών και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και την ευημερία τους.

 

Τα Οφέλη

 

Αναβάθμιση της εμπειρίας των χρηστών:

Πραγματοποίηση συναλλαγών, γρήγορα σε ένα εύχρηστο περιβάλλον χρήστη

 

Εικόνα καινοτομίας:

Αναβάθμιση του προφίλ καινοτομίας και τεχνολογίας της εταιρείας

 

Ασφαλείς συναλλαγές:

Οι συναλλαγές διενεργούνται με ταχύτητα και απόλυτη ασφάλεια

Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι με τη Cardlink καθώς καταλαβαίνει και προσφέρει λύσεις στις ανάγκες της FoodBag από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας μας. Το άψογο customer support και η εμπιστοσύνη στις συναλλαγές των πελατών μας είναι σίγουρα δύο πράγματα που κάνουν τη συνεργασία μας πολύτιμη και μακροχρόνια.

Λάουρα Κυριαζοπούλου, CMO & Co-Founder

Το newsletter μας

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είσαστε πάντα ενημερωμένοι!

  • Σημαντικές πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας
  • Χρήσιμες συμβουλές
  • Νέα, έρευνες και insights απο όλους τους κλάδους
  • Ειδικές προσφορές και εκπτώσεις